Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief december 2017
Nieuwsbrief december 2017

We zijn alweer halverwege de feestelijke maand december..

Wat hebben de kinderen genoten van de komst van Sinterklaas. Er is voor hem gezongen, gedanst en er is heel veel mooie post gemaakt. Er was een bakkerij ingericht om lekkere pepernoten te bakken, een werkkamer van Sinterklaas en er liepen heel veel kleine pietjes door de school..

In de bovenbouw waren er schitterende surprises en zelfs een heuse quiz voor Sint en Piet..

 

Inline image

Verder zijn de nieuwe meubels voor alle kleuterklassen binnen met als speciale verrassing een echte lichttafel!Juf Pien

De Citroenenklas is ook al bijna ingericht en alle kinderen van de school hebben al een kijkje mogen nemen.  

Inmiddels is ook de sollicitatieronde geweest waarbij we 2 goede kandidaten hadden voor de vacature van groepsleerkracht 1/2 op vrijdag bij de Citroenengroep.

De keuze is gevallen op Pien Vorstenbosch, 28 jaar, die met goede referenties vanuit BS de Bron, een fijne aanvulling op ons team blijkt te zijn.

We zijn dus erg blij dat we haar na de Kerstvakantie aan ons basisschoolteam mogen toevoegen.

 

 

Studiedag 6 december
Afgelopen 6 december hebben we als team in samenspraak met Cube een inspirerende studiedag gehad, waarbij we mooie speerpunten voor de komende jaren ten goede van het onderwijs aan uw kinderen hebben opgesteld.
Een aantal hiervan geven alvast een mooi beeld:
- Doordigitaliseren van ons onderwijs zonder dit ten koste te laten gaan van het te ontwikkelen handschrift.
- Nog meer bij de kinderen aansluiten en waar mogelijk extra themagerichte excursies inplannen, gekoppeld aan wereldoriënterende vakken door de hele school
- Onderwijs op maat met  extra verdieping voor de meerbegaafde kinderen en preteaching voor de kinderen die extra aandacht behoeven op een vakgebied. Dit gebeurt al, maar er wordt gekeken hoe we nog beter extra materialen en handen in/buiten de klas hiervoor kunnen inzetten.
Winterweer

914BDCC5-A6F6-4678-B59B-9E10F9932F11.jpegZoals u wel gemerkt heeft is het weer winter in het land. We zien echter nog veel leerlingen die hier niet altijd op gekleed zijn. We spelen natuurlijk wel gewoon 2x op een dag buiten. 

Verzoek om alle kinderen een warme winterjas, handschoenen, een sjaal en muts mee te geven.  Het liefst voorzien van naam, dat is makkelijker terug zoeken. 

 

Kerst op de vlindertuin

Op woensdagavond 20 december van 17.00 uur tot 18.30 uur is het kerstdiner voor alle groepen van onze school gepland. De informatie hiervan is via brieven verspreid. kerst
Alle ouders maken gerechtjes voor de kinderen. Er zijn al veel briefjes binnengekomen met de lekkerste gerechten!
We kijken er met z'n allen naar uit. We hebben er zin in!

Aan de ouders is dit jaar ook gedacht. Iedereen is welkom om een gezellig glaasje te komen drinken en een hapje te eten waarvan de opbrengst gaat naar Serious Request. Hierover komt nog een speciale kersteditie via een flyer met extra info...
 
Jeugdprofessionals in de wijk

Veel ouders van onze school krijgen ook in de wijk te maken met de jeugdprofessionals vanuit BBS-Zuid. In de komende nieuwsbrieven stellen zij zich voor.

Dit keer is dat Margriet van den Elzen.  


margriet van de ElzenMijn naam is Margriet van den Elzen en ik ben kinderwerker én opvoedondersteunster voor de wijk Zuid en lid van Buurteam Zuid. Ook heb ik veel contact met kindcentrum de Vlindertuin.

Het kinderwerk biedt een aantal activiteiten aan binnen Klup Up, zoals de meidenclub en de kinderclub. Maar ik begeleid ook programma’s op maat, zoals het voetbalproject Off-Side. Het grootste project waar ik aan meewerk is de kindervakantieweek in de eerste week van de zomervakantie. Daarnaast ben ik wekelijks op straat te vinden. U kunt mij altijd benaderen over activiteiten, maar ook over pestgedrag of zaken die op straat spelen. Als kinderen een leuk idee hebben voor een nieuwe activiteit of coaching zoeken dan kunnen zij ook bij mij terecht.

Als opvoedondersteuner organiseer ik verschillende activiteiten op BBS Nieuw Zuid voor opvoeders. Zo hebben we in oktober een aantal workshops gegeven en neem ik per januari het papa/mama café over van mijn collega. Ook kom ik bij u thuis als u specifieke opvoedvragen heeft. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan vragen over driftbuien, over slaapgedrag, over zelfvertrouwen of regels en afspraken maken met uw kind.

Klup Up nieuws
De eerste Klup Up periode zit er al bijna op. De meeste activiteiten eindigen voor de kerstvakantie. Alleen de meidenclub, de kinderclub en Plein Actief! gaan gewoon door. En voor kinderkoken geldt dat er nog twee lessen worden ingehaald in januari.
Voordat de tweede periode start krijgen de kinderen allemaal weer een nieuw programmaboekje en is er weer een inschrijfmoment.
Margriet van den Elzen geeft dan ook haar coördinatietaken van Klup Up door aan Ria van Kuijk.
Natuur(groot)ouder

Wordt u onze natuur(groot)ouder?

Samen met de leraar en kinderen natuur beleven daar waar het hoort: In de natuur!

Op 7 maart 2018 start een korte, gratis cursus voor natuur(groot)ouder waarin u de praktijk van natuuronderwijs ervaart en meer inzicht verwerft om kinderen, onder supervisie van de leraar, te begeleiden  in de natuur.

 

Meer informatie voor deze cursus vanuit de IVN natuur werkgroep vindt u in de bijlage. 

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450