Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief oktober 2018
Nieuws vanuit de directie

Samen met 2 betrokken ouders is de werkgroep "verkeer en veiligheid" in gesprek gegaan met de politieke partij "De Bossche Groenen" om de verkeerssituatie te bespreken.

Er is ons nu beloofd dat er op korte termijn 2 zebrapaden geplaatst gaan worden zodat de schoolgaande kinderen veiliger kunnen oversteken. Op de langere termijn gaan ze kijken of het mogelijk is de drempels te verhogen.

Mooi nieuws dus!

 

Verder bestaat dit jaar onze school 5 jaar en dit moet natuurlijk gevierd gaan worden.

We hebben bedacht dat dit op woe 19 dec gaat gebeuren.

Hoe het programma er precies uit gaat zien, hoort u nog..

Nieuws uit groep 1/2A

Kabouterbos in de speelzaal:

Het thema herfst en kabouters is deze week van start gegaan bij de groepen 1/2. 
In de speelzaal hebben we samen met de kinderen een kabouterhuisje gemaakt. De kinderen kunnen daar spelen en zich verkleden als kabouters.

Ze kunnen koken, slapen, spelletjes doen, hout sjouwen en zorgen voor de dieren die in het bos wonen bij de kabouters.

kabouterbos

 

Herfstsafari in ons eigen natuurgebied:

Maandag 22 oktober is groep 1/2A op herfstsafari geweest in ons eigen natuurgebied. Het was een hele leerzame ochtend. We liepen met groepjes en onder begeleiding van Helicon studenten langs de opdrachtjes. De kinderen waren erg enthousiast. We hebben ook veel herfstvruchten verzameld voor onze herfsttafel. De bladeren die we hebben gevonden gebruiken we nu in ons kabouterhuisje. 

-

--

Sinterklaas

De Sinterklaascommissie is weer gestart om er ook dit jaar weer een geweldige sinterklaasperiode van te maken. Dit jaar zullen wij het Sinterklaasjournaal volgen in de groepen. Het Sinterklaasjournaal start op maandag 12 november. Op woensdag 5 december zullen wij Sinterklaas weer verwelkomen bij ons op school! Specifieke informatie over deze dag volgt nog! In de groepen 5 t/m 8 verrassen de kinderen elkaar met een surprise. Hiervoor worden binnenkort de lootjes getrokken en krijgt u als ouder nog extra informatie over hoe dit allemaal in zijn werk gaat. 

Schoolontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zet je innerlijke motor aan. Je kan hierdoor goed nadenken op school.

Op vrijdag 9 november gaan we daarom het ontbijt promoten. Net als veel andere basisscholen in Nederland.

We eten dan met alle groepen een gezond en lekker ontbijt in de klassen. De kinderen hoeven dan thuis die dag niet te ontbijten. 

Schoolfruit

Vanaf week 46 ( 12 nov. ) krijgen de groepen 3 t/m 8 weer drie keer in de week gratis fruit. Helaas weten we op dit moment nog niet op welke dagen het fruit op school verschijnt. Wij laten u dit via SchouderCom zo spoedig mogelijk weten.

Afbeeldingsresultaat voor schoolfruit

 

Buurtpodium

Op donderdagavond 15 november is er weer een buurtpodium in de grote zaal van 18.00 uur tot 20.00 uur. Verschillende Klup Up clubjes zullen o.a. een presentatie geven op het podium en er zal een kort gesprek met ze plaatsvinden.

Ook komen er leerlingen van het Koning Willem 1 college een voorstelling geven.

De voorstelling heet: "Oh, kom er eens kijken".

Het is een leuke voorstelling voor kinderen in de leeftijd van 2-8 jaar, die al in het teken staat van Sinterklaas. 

Broertjes en zusjes van optredende kinderen zijn dus ook zeker welkom!

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450