Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief maart 2018
Formatieve info

Onlangs heeft juf Angela van der Wijst-van Berloo aangegeven dat zij per 1 april ons team  helaas gaat verlaten. Zij wilde heel graag de ICT-wereld in en heeft nu een mooie functie bij Skool weten te bemachtigen. Hier gaat zij de verbinding leggen tussen ICT op onderwijsinhoudelijk vlak.
We hebben intern gekeken hoe we haar het beste kunnen vervangen .

Juf Leonie Schulz wilde heel graag haar coachingsvaardigheden verder kunnen inzetten ten behoeve van de leerkrachten en kinderen. Op dit moment voerde juf Jeannette vd Schans (IBer) samen met Nicole van Wanrooy (pedagogisch coach) de taak van Interne Coach binnen ons kindcentrum uit. Aangezien juf Jeannette met zwangerschapsverlof gaat half maart , kwam deze vacature vrij en zal juf Leonie deze gaan invullen. Juf Leonie zal daarnaast op woensdag/donderdag / vrijdag samen met juf  Dorine van Hedel groep 3/4B gaan draaien in plaats van juf Angela.

Juf Leonie is gestart dit schooljaar in groep 5/6 die zij vanwege fysieke klachten niet helemaal kon draaien. Juf Marinda vd Lee heeft deze klas overgenomen en doet dit zo goed dat wij haar gevraagd hebben om dit schooljaar groep 5/6 volledig te draaien tot aan de zomervakantie. Dit wilde ze graag doen. Juf Renate Bax stond op vrijdag voor groep 5/6, maar zal nu de speelleergroepen gaan draaien, wat juf Els Stegeman nu doet.
Juf Els blijft gewoon de juf op donderdag en vrijdag van groep 3/4 maar zal op dinsdag en woensdag de IB-taken van juf Jeannette overnemen als ze met verlof gaat. Juf Els is nl ook al jaren IBer en we maakten op school ook al vaak gebruik van haar expertise.

U ziet dat het een heel gepuzzel was, maar het is gelukt om intern de zaken dusdanig op te lossen dat er in de klassen geen invaller hoeft te komen.

De schoolfotograaf komt!
Op KC De Vlindertuin worden op 9 april de schoolfoto’s gemaakt door Nieuwe Schoolfoto, zie voor meerfotograaf
informatie www.nieuweschoolfoto.nl of www.facebook.com/nieuweschoolfoto.
Voor de portretfoto’s en de groepsfoto’s wordt een witte achtergrond gebruikt. De kinderen gaan hierbij speels
en in het geheel op de foto. Hou dus rekening met de kledingkeuze én de schoenen. Lees tips voor de
kledingkeuze in de blog van Nieuwe Schoolfoto via deze link: www.nieuweschoolfoto.nl/blog/kledingtips-voorde-
schoolfotodag.
Er worden ook broer/zus foto's gemaakt. Indien alle kinderen van het gezin op school zitten, worden deze foto's onder schooltijd gemaakt.
Indien niet alle kinderen van het gezin op school zitten, kunt u zich inschrijven via Schoudercom. De broer/zus foto's worden dan na schooltijd gemaakt. 

Het bestellen gaat via internet en de foto’s worden supersnel thuisbezorgd via PostNL. Na de fotodag krijgen de
kinderen een inlogkaart mee naar huis met unieke codes om veilig in te loggen. Bekijk hier een filmpje over de
werkwijze van Nieuwe Schoolfoto: www.youtube.com/nieuweschoolfoto.
Begin dus vast met glimlachen en poets de tanden goed, dan wordt het de leukste schoolfoto ooit!
 
Heb je vragen dan kan je deze stellen bij Juf Kaylee.
Traktatiebeleid

Wat ontzettend mooi om te zien hoe gezond en creatief de meeste traktaties op school zijn!traktatie

Uw zoon/dochter straalt ook helemaal op deze dag en komt graag nog een felicitatiekaartje bij juf Sandy halen, zelfs nog in groep 7/8...

Toch bestonden helaas een aantal traktaties nog voornamelijk uit snoep..We willen niet dat dit er stiekem weer in gaat sluipen, dus houd u er rekening mee met uw jarige job of jet?

Actie trek aan de bel

trekDe actie 'Wij trekken aan de bel' is een jaarlijks terugkerend evenement vanuit het Lilianefonds. De volgende editie vindt plaats op woensdag 21 maart 2018. Die dag maken (onze) basisschoolleerlingen één minuut lang samen kabaal op het schoolplein. Zo vragen zij aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

Wij zullen hier aan meedoen en vullen deze minuut met school gezamenlijk net na half 9.

Lentekriebels

lentekriebelsIn de week van 19 maart is het weer zover! De week van de Lentekriebels.
Wij leren deze week de kinderen wat meer over hun lichaam & verliefdheid in samenspraak met de GGD. Wij zullen dit passend bij hun leeftijd doen.
Op 19 maart wordt deze week geopend met een liedje/dansje van Kinderen voor kinderen “ in vuur en vlam” door alle kinderen. Daarnaast zal juf Sandy uit het boek “ jij bent de allerliefste” voorlezen.

De week van het geld

geldDe week van het geld 2018 vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 16 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door de leerlingen al jong te leren omgaan met geld wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Als school vinden wij dit een belangrijk onderwerp om naast de ‘gewone’ lessen over geld die tijdens de rekenlessen aan de orde komen, komende week centraal te zetten. Op 20 maart worden er ook nog gast lessen gegeven. Een gastles docent van Eurowijs komt bij ons op school om in alle groepen met de leerlingen te spreken over geld.

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450