Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief mei 2018
Nieuws vanuit de directie

Open dag BBS

Op zaterdag 16 juni is er de open dag van de BBS met als thema “ Het Brede Bossche Sprookje”. Er zullen allerlei activiteiten plaatsvinden voor jong en oud binnen een sprookjessetting.

Wij zullen er zelf als school ook staan met een flyerkraampje. Het wordt een hele happening met gratis hapjes, drankjes, info, workshops en een rad van fortuin met leuke prijzen.

Mocht je belangstelling hebben en zin hebben om langs te komen : het is van 12.00u-16.00u

 

Als er ouders zijn die hapjes willen maken: meld je dan aan bij Anine ( wijkwinkel). Alle ingrediënten worden uiteraard vergoed en je krijgt iets extra's als waardering ..

 

Nieuw lid GMR

Inmiddels heeft zich een nieuwe kandidaat gemeld om de GMR namens de ouders van onze school te vertegenwoordigen. Dit is dhr Robin Heukels, vader van Onno uit groep 1C.

We zijn erg blij met deze aanvulling op de bestaande MR.

 

Formatie:

Woensdag 6 juni as zal er een formatiebrief uitgaan, waarin de klasbezetting voor as schooljaar staat met begeleidende info. Houd dus Schoudercom goed in de gaten.

 

Peuter-kleuterplein

Vol trots presenteren Esther van Ras (manager Kanteel) en Sandy van Meeteren (directeur ) ons nieuwe plein - het peuter-kleuterplein- wat vanaf de 2e schoolweek in het nieuwe schooljaar gaat starten. Het is een mooi initiatief om onze samenwerking binnen het kindcentrum nog verder te bekrachtigen

 

Dit peuter-kleuterplein wordt gedraaid op 3 ochtenden (di-woe-do) van 9.00u-11.30u door 1 (van de 2 interne coaches) en/of een pedagogisch medewerker/leerkracht.

Er zullen 8 peuters (vanaf 3,5 jaar) geselecteerd worden en 4  jongste kleuters die hiervoor in aanmerking komen per dagdeel.

Mocht uw peuter/kleuter in aanmerking komen, neemt de interne coach met u als ouder contact op.

Deze peuters/kleuters hebben een ontwikkelingsvoorsprong waarbij we graag extra (spel)verrijking willen bieden in een kleinere setting op niveau.

Schoolreisje

Op woensdag 16 mei was het zover. De hele Vlindertuin ging op schoolreis.

De groepen 1 t/m 3 naar Dippie Doe in Best en de groepen 4 t/m 8 naar de Efteling in Kaatsheuvel.

Wat hebben alle kinderen het fijn gehad! Gelukkig viel het met het weer ook niet tegen.

Vele ritjes zijn er gemaakt in de achtbaan in Dippie Doe. Ze hebben rondgedraaid in de zweefmolen, geklommen en eindeloos gespeeld in de binnenspeeltuin.

In de Efteling hebben we ook alleen maar blije gezichten gezien. Groepjes die hollend van attractie naar attractie gingen, om zoveel mogelijk te zien en te beleven.

Wat een rust terug naar huis in de bus. Sommige kinderen waren zelfs te moe om te praten!

Kortom we hebben een zeer geslaagde dag gehad in Dippie Doe en in de Efteling.

efteling dippiedoe

Kamp groep 8

De kinderen van groep 8 zijn vorige week op kamp geweest in Uden.

De kinderen zijn sportief, sociaal en leerzaam bezig geweest, zo hebben ze veel spelletjes in het bos gedaan, overdag en ’s avonds laat!

Er waren ook veel activiteiten bij de boerderij, werd er zelfs samen gekookt en natuurlijk is er erg weinig geslapen!

Ook de bonte avond was een groot succes!

Het was dus een erg gezellig kamp, waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken!

kamp

Nieuws van de kleuters

Bij de kleuters hebben we de afgelopen weken gewerkt aan het thema kunst. We hebben veel over kunst geleerd, en we hebben zelf prachtige kunst gemaakt. Er is ook een kunstenaar op school geweest die ons heeft geholpen. Alle zelfgemaakte kunst hebben we op 23 mei en 24 mei laten zien tijdens een expositie in de speelzaal. Wat leuk dat er zoveel ouders binnen kwamen kijken!

 

kunst  kunst

 

Even voorstellen Annelies Moens: Opvoedondersteunster in Zuid:

Mijn naam is Annelies Moens. Ik vervang mijn collega Margriet van den Elzen als opvoedondersteunster vanuit Welzijn Divers in jullie wijk. Margriet is helaas langdurig ziek. Ik vind het fijn om met ouders en kinderen samen te werken! Ik heb zelf ook 2 zonen, ze zijn 21 en 23 jaar oud. Vanaf begin april neem ik taken van Margriet over op school. 

Kinderen zijn leuk! Dat zal iedere ouder en opvoeder zeggen. Maar óók dat opvoeden geen simpele taak is. Iedere opvoeder zit wel eens met de handen in het haar. Misschien vindt u het fijn om er met iemand over te praten. Dat kan met familie, met buren, met vrienden, maar u kunt ook denken aan een opvoedondersteunster van Welzijn Divers. Ik organiseer activiteiten voor groepen zoals moedergroepen, themabijeenkomsten, dreumesgroepen en het  Papa en Mama Café. Maar u mag me ook benaderen voor een individueel gesprek. Dit kan bij u thuis, als u dat wilt. Ik denk graag met u mee!

Mijn werkdagen zijn op maandag tot en met donderdag. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer: 06-23969711 of via email: a.moens@divers.nl.

Graag tot ziens!

Hartelijke groet, Annelies Moens

Annelies Moens

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450