Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2019-2020 nr. 3
Nieuws vanuit de directie
Gezonde en Veilige School
Onlangs hebben we de certificaten gehaald vanuit de Gezonde en Veilige School. Aangezien we als een van de weinige scholen 4 certificaten hebben, wordt onze school gelabeld als volgschool in Nederland. Dit is een hele eer, want hierdoor komen er andere teams van scholen op bezoek bij ons om te zien hoe wij "bewegend leren" aan het implementeren zijn, de groene weken met educatieve natuuruitjes plannen en op de overige aspecten inzetten.
Vorig jaar heb ik aan de hand van koffie-uurtjes de gelegenheid geboden aan u om meer te weten te komen over de visie van onze school. Welke onderwijsvernieuwingen zijn er doorgevoerd? Wat speelt er op de werkvloer naast de kinderen? 
Mocht uw interesse zijn gewekt? Dit keer zijn de koffie-uurtjes gepland op 
-Ma 18 nov om 8.30u
-Di 19 nov 8.30u
-Woe 20 nov om 8.30u
-Do 21 nov om 14.00u
-
 
Geparkeerde auto's
Helaas komt het steeds vaker voor dat er auto's dubbel geparkeerd worden in de straat waardoor het een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie wordt voor kinderen om veilig over te steken. Parkeer uw auto in een parkeervak of netjes langs het trottoir. Kinderen uit de groepen 1 t/m 3 blijven bij het hek met hun juf wachten tot ze opgehaald worden. Mocht uw kind wel zelf naar u toe mogen lopen, geef dit dan even door aan de leerkracht.
Onze MR zoekt een nieuw lid

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad (MR). Deze bestaat uit ouders en leerkrachten van de school. De leden van de MR worden gekozen door alle ouders en personeel van de school. Een goed functionerende MR levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van onderwijs en de sfeer en veiligheid op school.

Wie zijn we?

  • Wendy van Krimpen (ouder, moeder van Okko en Wiebe)
  • Wendy Boer (ouder, moeder van Casper en Tessel)
  • Nicole Sluijter (personeel, leerkracht groep ½ bananen)
  • Marie-José van Erp (personeel, leerkracht groep 8)
  • Jij? (we zoeken een nieuw ouder-lid!)

Kom jij de MR versterken? Stuur ons dan een berichtje via Schoudercom. Binnenkort zijn er weer verkiezingen!

Wat doen we?
De MR bestaat uit twee leerkrachten en drie ouders en wij denken mee met de schoolleiding over het schoolbeleid. Beleid voor de korte én lange termijn. Tijdens onze vergaderingen, vaak met de directeur, bespreken we onderwerpen als:

  • Onderwijs: wat is de visie van de Vlindertuin op onderwijs en het schoolplan?
  • Sociale zaken: veiligheid, gezondheid en welzijn op en rond de school.
  • Vakantieroosters, het formatieplan en de begroting; de organisatorische onderwerpen.
  • Communicatie vanuit school naar ouders.

Vragen of problemen?
Als je vragen of problemen hebt op één van deze punten horen wij het graag (spreek ons aan of stuur een berichtje naar onze medezeggenschapsmailbox op Schoudercom). Wij denken graag kritisch met je mee. Nadat we jouw input hebben besproken in de vergadering koppelen we het daarna altijd aan je terug.

Nieuwe leerlingen

Deze maand heten wij de volgende nieuwe kinderen welkom: Thijs, Leena, Gina, Jeppe.

 

Wij wensen jullie een fijne tijd op Basisschool de Vlindertuin! 

 

-----

Restaurant in de speelzaal
De eerste weken van het schooljaar hebben we gewerkt met het thema Eten en Drinken. In de speelzaal was een echt restaurant ingericht. Daarin hebben de kinderen heel leuk gespeeld als ober, serveerster, gast of kok. 
Er zijn zelfs echte koks geweest die samen met de kinderen groentesoep hebben gemaakt. Alle kinderen hebben heerlijk gesmuld van de soep. Verder waren er stagiaires van het wijkplein die samen met juf Hilde een heerlijke smaakles hebben gegeven. 
Tijdens het thema is veel gepraat over gezonde en ongezonde voeding. De kinderen wisten hier zelf al veel van. 
-----
Kabouterbos in de speelzaal

Het thema herfst en kabouters is net voor de vakantie van start gegaan bij de kleuters. Er is een echt herfstbos met kabouterhuis ingericht in de speelzaal. De kinderen kunnen heerlijk spelen en herfstmaterialen ontdekken. Ze kunnen zich verkleden als kabouter, sjouwen met boomstammen en zorgen voor de dieren in het bos. De lichttafel is ingericht als verteltafel met herfstfiguren. De kinderen kunnen daar al spelend verhalen verzinnen. We hebben ook een bouwtafel met echte materialen uit het bos. Verder is in iedere klas een rekenhoek ingericht met herfstmaterialen. Ze kunnen hier weeg en telactiviteiten doen met nootjes, eikels etc. 

 

--

Herfstsafari in ons eigen natuurgebied

In week 46 is er een herfstsafari in ons eigen natuurgebied onder begeleiding van Helicon studenten. Zij gaan met groepjes kinderen en opdrachten de natuur in. 

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450