Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2019-2020 nr. 4
Nieuws vanuit de directie
Kindcentrum in the picture:
Ieder jaar vindt er een KC-meting plaats door Compas waarbij aan de hand van diverse criteria alle Kindcentra in Den Bosch  tegen de lat worden gehouden. Uiteraard werken wij met Kanteel hard aan onze gezamenlijke visie en de verbinding tussen voorschool, school en naschool. Onlangs hebben we te horen gekregen dat we hierin erg vergevorderd zijn en zijn we gevraagd mee te werken aan een studiedag hierover in 2020. Hele mooie opsteker dus! De brochure hiervoor wordt ook vernieuwd en de nieuwe foto's zullen hiervoor gemaakt worden binnen ons Kindcentrum. Dit gebeurt as dinsdag al. Mocht uw kind hiervoor in aanmerking komen, dan nemen we nog extra contact met u op. 
 
Parkeerbeleid:
Helaas zien we steeds vaker dubbel geparkeerde auto's in de straat. Dit veroorzaakt onveilige situaties. De wijkagent zal hierop ook strenger controleren omdat we kinderen veilig willen laten oversteken. Mocht u met de auto komen, parkeer hem dan in een parkeervak of in een van de omliggende straten als er geen plek is.
Er komen nieuwe fietsenrekken speciaal voor kinderfietsjes bij de kleuteringang. Hierdoor voorkomen we dat er onnodig veel plek ingenomen wordt bij het fietsenrek van de BBS. 
 
Koffie-uurtje:
Wat was het leuk om met een aantal ouders in gesprek te gaan over de schoolontwikkeling. Fijn om zo terug te horen wat gewaardeerd wordt en wat we mee kunnen nemen ter doorontwikkeling. Bedankt hiervoor! Wilt u ook een keer mee praten? Let dan op de volgende uitnodiging hiervoor in 2020.
Nieuwe leerlingen

Deze maand heten wij de volgende nieuwe kinderen welkom: Aryan en Jaylynn.

 

Wij wensen jullie een fijne tijd op Basisschool de Vlindertuin! 

 

-----

Buurtpodium
Op donderdag 28 november was er weer een buurtpodium. Verschillende Klupjes presenteerde zich.
Het was een gevarieerd programma. Zo liet de timmerclub zien hoe goed ze konden timmeren. Een mooi bankje hadden ze tijdens Klup Up gemaakt. 
Ook de handletterclub had een mooie expositie. 
We luisterden naar een stuk van een prachtige podcast over de bevrijding en er werd een verhaal voorgelezen over een dino als huisdier.
Verder 2 spetterende optredens van hiphop en theater.
Aan de enthousiaste kinderen te zien was het weer een succes!
 
Inline imageInline image
In de schijnwerpers: Yasmina uit groep 6

Hoi ik ben Yasmina,en ik ben 9 jaar.

en ik heb mee gedaan aan kidsmodel 2019. 

het was super leuk om te doen. 

uiteindelijk ben ik 2de geworden uit mijn categorie.

maar het was alsnog super leuk.

en de finale was in Ahoy.

een super gave plek het was daar heel groot!!

de ouders moesten beneden blijven of even rond kijken in rotterdam.

en de kinderen die mee hadden gedaan aan kidsmodelbenelux2019,die moesten boven blijfen om te oefenen haar te doen en makeup.

het was een super leuke ervaring doeii.

Inline image

Sinterklaascircuit

In groep 3 zijn we vorige week begonnen met een sinterklaascircuit. Zo hebben we een pepernotenspel, vouwen we een stoomboot en nog veel meer. Er wordt super goed gewerkt en de kinderen hebben veel plezier.

 

Inline imageInline image

Vloggers in groep 3

We kregen vloggers in de groep, omdat het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma weer van start ging. Dat was natuurlijk hartstikke spannend, maar wel superleuk. De juf had met de kinderen afgesproken (na een voorstel van één van de kinderen), dat ze op tafel mochten dansen als het heel goed zou gaan. Dat is natuurlijk gelukt!

 

Inline imageInline image

Theatervoorstelling

Samen met groep 4 hebben wij op school de voorstelling 'de liedjesatlas’ gekeken. De kinderen kregen kinderliedjes te horen uit andere landen. Leuk om te zien hoe de kinderen genoten en sommige liedjes ook herkenden. 

 

Inline image

Buitenlessen

We hebben alweer een hoop leuke buitenlessen gedaan. Hieronder zie je foto's van een van die buitenlessen. Iedereen heeft een woordkaartje, tik iemand en vertel wat er op je kaartje staat, de ander schrijft het op. Daarna leest de ander zijn/ haar kaartje en schrijft het op. Wissel van kaartje en tik iemand anders!

 

Inline imageInline image

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450