Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2019 nr. 4
Nieuws vanuit de directie

Wat was het weer een gezellige maand met veel activiteiten:

De kikkervisjes bij de kleuters o.b.v. de opa van Tijmen en ...., De rekenlessen in de groepen 1,2, 3 door de de vader van Stijn, de Grote Rekendag, de Koningspelen/Koningslunch en afgesloten met het open podium waar het Bossche Leerorkest van de bovenbouw weer gaat stralen en de gezamenlijke Paasviering.

Nu is het tijd voor een paar heerlijke weken vakantie..

 

Deze week hebben we afscheid genomen van juf Gemma in groep 1/2A die samen met juf Bregje de appelgroep heeft gedraaid. We hebben haar uiteraard hiervoor even in het zonnetje gezet.

Na de meivakantie zal juf Ingeborg haar vervangen. Juf Ingeborg is deze week al 2x op school geweest om zichzelf voor te stellen en alvast mee te draaien. 

Zij zal samen met juf Bregje na de meivakantie de groep gaan draaien.

Op 28 mei is juf Marloes weer terug van haar verlof en zal ze ook meteen meegaan op schoolreis. Zij werkt dan weer van dinsdag t/m vrijdag. Op maandag zal juf Ingeborg dan nog blijven tot juf Conny weer terug is op school.

 

Op dinsdag 7 mei 2019 zullen er filmopnames gemaakt worden op onze school. De promotiefilm van 5 jaar geleden is nl behoorlijk verouderd en toe aan een update met onze nieuwste onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen. Hiervoor wordt er zowel op de voorschool als op de basisschool gefilmd. Uw kind komt niet herkenbaar zonder extra toestemming op beeld. 

Er zijn kinderen geselecteerd die dit zelf ook graag willen en waarvan de ouders persoonlijk nog extra om toestemming is of wordt gevraagd.

We hopen op een stralende dag zodat ook de buitenopnames goed gaan lukken.

Voorstellen juf Liby

Voor iedereen die me nog niet kent, ik ben Liby Hamelink en ik werk sinds een paar jaar bij KC de Vlindertuin. Al meer dan 12 jaar getrouwd en enorm trotse moeder van Babette (9 jaar) en Charlotte (5 jaar). Hobby’s, die heb ik ook, vooral Scouting en als ik thuis ben lekker kneuterige gezinsdingetjes doen.  

Ruim anderhalf jaar geleden kwam er een nieuwe kleutergroep bij en werd ik met trots (samen met juf Kaylee) de ,,Citroenen-juf,, bij de kleuters.
Nee, niet die zure, saaie juf maar die gezellige, kleine en blije Citroenen-juf!

Na de stakingen van de afgelopen tijd wil ik graag een leuke kant van mijn visie op onderwijs met jullie delen. Dit is waarom …

Als ik ’s ochtends naar de Vlindertuin kom, denk ik vaak, wat heb ik toch een leuk beroep.
Wat is het fijn om kleuterjuf te zijn.
Voor wie het zich minder goed kan voorstellen … hier een paar leuke praktijkvoorbeelden waarom kleuterjuf echt het allerleukste is wat er bestaat …

  • Elke morgen komen er stralende kleuters de trap oplopen, ze maken je dag meteen goed!
  • Luidkeels zingen, gekke dansjes en mee springen op de muziek, lekker gek doen ; deze kwaliteiten worden door kleuters nog steeds gewaardeerd.
  • Kleuters laten mij regelmatig nadenken, stellen mij vragen waarop ik soms niet direct antwoorden weet, samen met deze leergierige kinderen ga ik op pad om zo antwoorden te vinden.
  • Ik hou van de kleuterhumor, een gek verhaaltje over het weekend en de eerlijke kleuterverhaaltjes, zoals: ik at een groot ijsje, nog groter dan de maan …
  • Kleuters zijn creatief op allerlei gebieden; vaak maken ze van niets, iets ! Hoe geweldig is dat. Ze komen echt tot oplossingen, die andere kleuters en ik ikzelf echt kunnen waarderen.
  • In de kleuterklas is het elke dag een feestje, ik voel me wekelijks jarig met tekeningen, werkjes en kleuterknuffels. Ik krijg bijna 3x per week een uitnodiging om eens op de thee te komen, te lunchen of dineren, een kinderfeestje mee te maken of te komen logeren in de huishoek. #FEEST

liby

 

En nog veel meer mooie voorbeelden …

Deze kleine, nieuwsgierig en leergierige, soms pittige maar bovenal lieve kleuters,
zijn onze toekomst waar ik als juf graag aan bij draag, in de basis.

 

Groetjes,

Liby, Leerkracht groep 1/2c

Koningsspelen

Tijdens de opening van de koningsspelen was er dit jaar een wethouder van ’s-Hertogenbosch aanwezig.

Speciaal voor de opening hebben de kleuters daarom heel veel geoefend om de Pasapas dans goed onder de knie te krijgen.

Dat er goed geoefend was, was dan ook goed te zien tijdens de opening. Het ging namelijk super goed!

Na deze geweldige opening was het natuurlijk tijd om te beginnen aan de koningsspelen. Dit jaar waren er spelletjes zoals sjoelen, spijkerpoepen en blikgooien. Ook was er een groot luchtkussen aanwezig waar je door de mond van een haai naar binnen moest kruipen.

Wanneer je een beetje trek kreeg was ook de GGD aanwezig met grote schalen vol met lekker fruit. Boven in de gymzaal waren spellen zoals een klim en klauterparcours en katapult schieten.

Rond 12 uur hadden alle groepjes de verschillende activiteiten gehad en was het tijd voor de koningslunch. Ondanks het toch wat frisse weer hebben we er met alle hulpouders en organisatoren een leuke en gezellige dag van gemaakt!

 

Afbeeldingsresultaat voor koningsspelen

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450