Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2020-2021 nr. 2
Nieuws vanuit de directie
Beste ouders/verzorgers,
 
Na de herfstvakantie is iedereen weer volop gestart. Het sinterklaasfeest is in voorbereiding, de kerstcommissie is al aan de slag, altijd een intensieve maar gezellige periode van het schooljaar. 
In deze nieuwsbrief enkele punten van aandacht.
 
Coronamaatregelen 
De Coronamaatregelen blijven zoals ze nu zijn afgesproken. Gezien de toename van het aantal coronabesmettingen houden we de nieuwe maatregelen nauw in de gaten. Mocht dit iets betekenen voor school dan wordt u tijdig op de hoogte gebracht. Binnen het team hebben we tot nu toe geluk en hebben we geen besmettingen, enkele ouders zijn in de afgelopen periode wel positief getest. 
Belangrijk blijft om zo min mogelijk mensen in onze school te ontvangen, we hebben nu alleen mensen in school die van belang zijn voor ons dagelijks werken met kinderen. Mondkapjes zijn verplicht in de centrale gedeelten, in school dragen wij als personeel geen mondkapje, voor bezoekers is het verzoek wel een mondkapje te dragen. 
 
Communicatie
Doordat we ouders nu niet in school kunnen ontvangen is er regelmatig contact via SchouderCom. SchouderCom is bedoeld voor zakelijk verkeer tussen school en ouders. We merken dat sommige berichten veel emoties bevatten. We willen u vragen om de berichten via SchouderCom zo kort mogelijk te houden. We proberen deze berichten dagelijks zo snel mogelijk te lezen, lange teksten zijn voor de leerkrachten dan niet prettig. Wanneer u meer informatie wilt bespreken, willen we u vragen ons even na schooltijd te bellen of via SchouderCom een gesprek aan te vragen. Op die manier voorkomen we dat berichten wellicht verkeerd worden geïnterpreteerd.
 
Schooltijden
Graag uw aandacht voor de schooltijden, de school begint om half 9. Steeds vaker zien we kinderen om half 9 pas aankomen lopen. Zorgt u dat uw kind om 8.25 aanwezig is zodat de leerkracht om half 9 kan starten met de les. 
 
Verkeersveiligheid
De verkeersveiligheid rondom de school blijft een belangrijk aandachtspunt. De regels rondom COVID-19 geven andere drukte, het parkeren van personeel is al aangekaart en we merken dat er soms hard wordt gereden.
Het brengen van de kinderen verloopt soepel, bij het ophalen van de kinderen graag uw auto parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken en niet op de straat. 
Wij waarderen het enorm dat iedereen zijn best doet rekening te houden met elkaar en de 1,5 meter in acht te nemen.
 
Personeel
Juf Kaylee start vanaf dinsdag 3 november weer na haar zwangerschapsverlof, ze gaat op dinsdag en woensdag werken in groep 7-8 en op donderdag en vrijdag ondersteunt ze in de groepen 3-5 en 6. Wij wensen juf Kaylee weer veel werkplezier op de Vlindertuin en wij zijn blij dat ze weer terug is in onze school. 
 
 
Informatie-inloop
Op de kalender staat vermeld dat er in week 46 van 9 tot 13 november informatie-inloopmomenten zijn in alle groepen. Dit kan helaas door de corona maatregelen niet doorgaan.  
 
 

 

Met vriendelijke groet,

Karin Pijnenburg

Directeur KC de Vlindertuin

 
Pleinaktief

 

Pleinaktief is in de EVEN WEKEN voor groep 4 t/m 8 en de ONEVEN WEKEN voor groep 1 t/m 3. 

Door de kinderen

DOOR GROEP 1-2B

 

Welkom
In de Bananenklas hebben we dit schooljaar al vier  nieuwe kinderen mogen begroeten: Noah, Damelsha, Jaylynn en Luciano. Natuurlijk is het in het begin altijd even wennen op school maar voor je het weet, lijkt het alsof het altijd zo geweest is.

 

Thema 
Buiten is het nat weer. De eerste storm is al over het land geraasd. In het bos zijn al veel eikels en kastanjes te vinden. Kortom de herfst is overduidelijk aangebroken. In de Bananenklas zijn we ook volop bezig met het thema herfst. Er zijn al mooie egeltjes gekleid en in de bouwhoek is een heuse herfstmandala gemaakt. Het herfstthema vullen we ook aan met kabouterspullen en allerhande heksenzaken. De juf leest voor over heksje Foeksia. Er worden toverdrankjes gebrouwen en juf Nicole heeft zich al een keer verkleed tot echte toverheks met een cape en een hoge puntmuts.

 

Gym 
Twee keer in de week gaan de kinderen van de bananen naar de grote gymzaal. Op maandag krijgen ze gymles van juf Nicole Korsten. Ze oefenen hard op alle gymtoestellen en aan de touwen. Ook doen ze altijd een tikspelletje. Op vrijdag gaat juf Nicole Sluijter mee naar de gymzaal. Juf Nicole doet vaak verschillende activiteiten. Zo hebben de kinderen al kennis gemaakt met yoga. Best lastig want bij yoga moet je heel stil blijven staan. Binnenkort krijgen de kinderen zelfs vliegles, heksen vliegen immers op een bezem.


Smartgames
Iedere woensdag neemt juf Renate leuke en uitdagende werkjes mee. Smartgames en denksleutels met open vragen. De kinderen vinden dit erg leuk!

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

 

DOOR GROEP 7/8

 

 

HET FOTO- en  dagboekPROJECT

 

Onze klas heeft meegedaan aan het foto- en dagboek project.We moesten leren goede foto’s te maken. Met een cameraatje of met je telefoon. Een foto van jezelf of van een ander. Ook gingen we nog naar foto’s van Jacques Lartigue kijken. Een beroemde Franse fotograaf.

Daar zaten ook nog wat snelheid foto’s bij om te bekijken en wat voorbeeld foto’s.

Het was ook best wel lastig, want je mocht ze niet bewerken. We moesten in de vakantie zelf foto’s maken. De beste komen in het fotoboekje en iedereen krijgt zijn eigen fotoboek. Bij de foto’s moest je ook nog iets schrijven en het mocht overal over gaan. Je mocht de foto’s ook op school maken als je dat fijner vond. We kregen er ook een dagboek bij om te schrijven wat je hebt gedaan, want in je dagboekje moest je een kort verhaaltje schrijven over die foto. 

Je mocht ook overal een foto maken. Wij gingen ook het natuurgebied in bij onze school om de foto’s te maken.

Wij hebben geluk met onze klas van groep 7&8, want het project wordt maar 1 keer in de 10 jaar gedaan.

 

Door: Rachel en Fenne

 

foto

 

 

LIVESTREAM

Afgelopen jaar verstrekte Lions Club ’s-Hertogenbosch Bastion 176 Chromebooks aan alle 8 basisscholen in de stad die uitmaken van een Brede Bossche School. Hiermee zijn de scholen klaar voor volwaardig digitaal onderwijs.
Via de Lions Club heeft de Vlindertuin 30 chromebooks gekregen, heel fijn omdat we zo voor steeds meer leerlingen een eigen chromebook in de klas hebben. Als bedankje hebben groep 7-8 afgelopen woensdag 28 oktober meegedaan aan een livestream van 4ever DigiClever. 

 

 

Op onze school hebben we nieuwe chromebooks. We kregen die gratis van de Lionclub die aan alle Brede Bossche scholen chromebooks heeft gegeven. 

 

Daarom gingen we ze bedanken met een live stream als reclame . 

 

We waren met heel veel kinderen daarom moesten we verschuiven .

 

Toen begon de live stream op jufs laptop. Er waren ook andere klassen

      

aanwezig. Wij  moesten allemaal dingen doen.  We moesten juichen 

 

 Daarna moesten we duimen omhoog steken. Het waren papieren duimen.

 

 Ze ging vragen stellen aan andere klassen maar helaas niet aan ons en toen

 

 sloten we de live stream af. Het was heel leuk.  Door groep 7-8 leerlingen Obai en Felix

        

 

       

dankjewel

Gezocht: vrijwilligers voor de schoolBiEB

Geachte ouder(s) & verzorger(s),

 

Voor de schoolBiEB zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in de bieb kunnen helpen.

 

Wat zijn de taken van de vrijwilligers? Kinderen helpen met het inleveren en uitlenen van boeken, het nakijken en opruimen van ingeleverde boeken en kinderen helpen bij het kiezen van boeken. De kinderen komen graag naar de schoolBiEB en het werk is dan ook erg leuk en dankbaar. Met een paar uur per week zijn we al enorm

geholpen. De dag en tijd zijn in overleg.

 

Heeft u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij: Marloes Engelhart: marloesengelhart@huis73.nl (leesconsulent van de Vlindertuin)

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op.

 

schoolbieb

Leuk nieuws!

zwanger

HOERA! Er is babynieuws! 

 

In april 2021 verwachten Marinda en Stefan hun eerste kindje!

 

Van harte gefeliciteerd en geniet van deze mooie tijd! 

 

Nog even voorstellen

Dit schooljaar is er bij de kleuters een nieuwe leerkracht gestart. Inmiddels zijn de kinderen en ouders natuurlijk al bekend met haar, maar we willen haar bij deze nog 'even voorstellen' voor iedereen.

 

Sanne

Ik wil mij graag nog even aan jullie voorstellen als nieuwe juf van de appelklas.

Mijn naam is juf Sanne, 38 jaar oud en ik woon sinds 1 jaar in Oisterwijk met mijn man en dochtertje Kara (2,5 jaar oud). Ik werk al 15 jaar in het onderwijs waarvan 10 jaar in een kleine dorpsschool in Bergeijk. Daar had ik de eerste vijf jaar een kleuterklas en de laatste vijf jaar groep 123. Ik heb een master opleiding specialist jonge kind afgerond bij Fontys en mijn hart ligt bij onderwijs aan het jonge kind. Ik blijf genieten van het spelend ontwikkelen en de eigenheid van de kinderen. In mijn vrije tijd lees ik graag en wandel ik in de natuur. Ik heb al een hele fijne start gehad in de klas en hoop jullie allemaal snel te ontmoeten. Ik hou van open communicatie en mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag. 

 

Met vriendelijke groetjes

Juf Sanne 

 

sanne

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450