Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2019-2020 nr. 8
Nieuws vanuit de directie
Beste ouders/verzorgers,
 
Na een periode van thuis werken, konden we vorige week de school weer vullen met halve klassen. Binnen en buiten zijn behoorlijk wat voorzorgsmaatregelen getroffen. 
Een mooi stukje hierover stond afgelopen week ook in de Bossche Omroep, met onze eigen Will op de foto. Link naar het artikel: https://www.bosscheomroep.nl/nieuws/algemeen/976757/basisscholen-weer-van-start-# 
 
Mogelijk heeft u Barbara van Dongen ook al gezien: zij is gestart na de meivakantie en gekoppeld aan groep 3. Verderop in deze nieuwsbrief stelt zij zich aan u voor.
 
Verder hebben we sollicitatiegesprekken gevoerd om een nieuwe 1/2-leerkracht aan te trekken voor komend schooljaar. Samen met een MR-lid hebben we op afstand een viertal gesprekken gevoerd en een echte kanjer gevonden. Haar naam is Sanne Hiemstra. Ze heeft ruim 12 jaar kleuterervaring, is 38 jaar en jonge-kindspecialist. Ze heeft ervaring met het bewegend spel, inzet van natuurlijke materialen (loose parts) en wil heel graag hierin ook iets betekenen op de Vlindertuin. In de volgende nieuwbrief stelt zij zichzelf voor.
 
Komend schooljaar hebben we het geluk dat we een 2e groep 3 kunnen maken. Zo beschikken we weer over 2 kleinere groepen 3. De indeling van deze groepen zal pas in de laatste weken bekend worden gemaakt omdat we een zorgvuldige en evenredige verdeling hierin willen maken. Hier gaan meerdere teamleden over nadenken. Er wordt rekening gehouden met vriendjes/vriendinnetjes voor zover mogelijk. In de bijlage vindt u de groepsindeling zoals we 2020-2021 gaan starten.
Voorstellen Barbara

Hallo allemaal,
 
Ik ben Barbara van Dongen, 38 jaar oud, getrouwd met Bram en moeder van Pim en Kiki.  Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik,  na diverse banen gehad te hebben, in de kinderopvang  terecht gekomen. Inmiddels heb ik ruim 7 jaar ervaring als  pedagogisch medewerkster. Werken met kinderen is mijn passie, maar ik miste iets in  mijn werk als pedagogisch medewerkster. Ik wilde meer  doen, meer bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, ze kansen geven om zich zo goed mogelijk te ontplooien. Enkele jaren geleden begon het bij mij al te kriebelen; zou werken in het basisonderwijs dan niets voor mij zijn? Maar ja, met een huis en een gezin was het geen optie om mijn baan op te zeggen en te gaan studeren.  Inmiddels heb ik het geluk gehad om te mogen starten aan een zij-instroomtraject voor leerkracht basisonderwijs.  Vanaf maandag 11 mei ben ik op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig in groep 3 naast juf Jeannette en juf Noortje. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik kijk ernaar uit om iedereen te leren kennen!
 
Groetjes, Barbara

 

Inline image

Voorstellen Lisette

Hallo allemaal,

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Lisette Mestrum en woon in Boxtel. Vanaf 2 juni ga ik het zwangerschapsverlof van Kaylee invullen. Dan zal ik vooral in groep 6/7 bij juf Marinda aanwezig zijn. Tot die tijd kunnen jullie mij overal tegenkomen. Ik ben dan met individuele kinderen of met een klein groepje kinderen aan het werk.
Ik ben getrouwd met Hans en heb 2 volwassen dochters. Ook heb ik een hond, een schotse collie, de meeste mensen zeggen “Lassiehond”. Hiermee ga ik heel vaak wandelen; in het bos kan ze heerlijk vrij rond rennen en met takken spelen.
Als ik ’s avonds klaar ben met mijn werk vind ik het leuk om te zingen in een koor of kruip ik thuis achter de piano.

Voorheen heb ik heel veel jaren gewerkt op een school voor speciaal basisonderwijs in Boxtel. Nu heb ik de overstap gemaakt naar de Vlindertuin, een fijne nieuwe uitdaging.
Ook al ben ik nog maar een korte tijd werkzaam op de Vlindertuin voel ik me hier al aardig thuis. Het is hier heel gezellig met alle kinderen, alle juffen en natuurlijk meneer Will. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan.

Inline image

Stukjes geschreven door de kinderen over de thuiswerk periode

Leerling groep 4:

in de corona tijd had ik met mijn vriendinen ge spelt en gingen we naar opa en oma kijken hoe het daar ging en met de anderen ook en ik mogt we met fenne spelen en ook met mijn nicht en neef  en ook met opa en oma en tanten en oom en ik had heel veel buiten gespelt

 

Leerling groep 4:

thuis school werk maken.

met me vriend Daan gespeelt.

moederdag gevierd etentje gemaakt en een hoedje gemaakt.

buiten gespeelt.

gefietst met de familie.

 

Leerlingen groep 1/2A:

Inline imageInline image

 

Leerling groep 7:

in de corona tijd moesten we thuis blijven.

thuiswerken was best wel fijn maar niet heel fijn,want

we konden niet zomaar om uitleg vragen.

maar we konden wel communiceren met youtube

en skype. dat was wel leuk,maar we hebben

ook leuke dingen gedaan zoals een puppy halen. 

maar ik heb ook veel dingen geleerd.

 

Leerling groep 5:

Door het coronavirus moest iedereen natuurlijk thuis blijven, Veel kinderen vonden dat niet leuk. Maar sommige dingen waren ook wel weer fijn, Zoals: als je zelf lekker in je eigen stille kamer zit kun je gewoon fijn werken. Maar…. sommige dingen waren niet leuk, Zoals de juffen kunnen je natuurlijk niet zomaar helpen en je bent niet met al je vrienden of vriendinnen, Dat is niet zo gezellig helaas kon het niet anders. Veel kinderen uit mijn klas vonden leeslink best wel moeilijk.

Leerling groep 5:

Met corona hebben we 8 weken lang thuis gewerkt. Het lijkt leuk maar dat is het niet.

Er zijn bijvoorbeeld veel nadelen zoals deze:

1.De juf kan je niet helpen.

2.Je ouders moeten ook werken en dat maakt veel geluid.

En je kan je wel voorstellen dat is niet altijd fijn.

Dus leuk is het zeker niet.

 

Leerling groep 3:

Wij vinden het leuk om weer naar schol te gaan. Wij vinden het leuk op school. Wij vinden het leuk om weer mijn vrienden weer tu zien.

 

Leerling groep 8:

Ik ga je vertellen over de quarantaine of ik het leuk of saai vond.
 
Eigenlijk was het best wel leuk je kon gewoon eten pakken wanneer je wilde werken op je eigen tempo. Je kon zelfs kiezen waarmee je begon met werken. Meestal verveelde ik me niet omdat er veel te doen is thuis zoals gamen, bordspelletjes met je familie en meer. Maar ik vond het soms ook wel saai omdat ik niet naar school kon en mijn vrienden niet kon zien. Voor de rest vond ik het wel leuk om thuis schoolwerk te maken.

 

Leerling groep 8:

Ik ga vertellen hoe het was in de quarantaine en wat ik allemaal gedaan heb. Ik vond het niet saai en ik verveelde me niet,want ik had altijd wel iets te doen zoals hardlopen, buiten voetballen, gamen, youtube kijken, verstoppertje spelen met mijn broertjes. Thuis werken vond ik wel leuk, omdat je mag kiezen met wat je begint. Op je eigen werktempo de lessen maken vind ik ook wel fijn. Want bijvoorbeeld als ik lessen krijg voor de week maken wij op school elke dag een stukje,maar thuis maak ik alles al op de eerste dag. En ik kan dan eten pakken als ik zin heb tijdens het werken.Dat vind ik allemaal fijn aan thuiswerken. Maar ik ben wel weer blij om naar school te gaan en om me vrienden weer te zien.

 

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450