Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2019-2020 nr. 9
Nieuws vanuit de directie
Beste ouders / verzorgers,
 
We hebben een mooie afscheidsdag gehad van Sandy. De kinderen en leerkrachten hebben genoten van de goochelaar en de poffertjes. We zijn blij dat we ondanks de Corona maatregelen dit schooljaar toch met een goed gevoel kunnen afsluiten. 
Het afgelopen schooljaar zullen we ons nog lang blijven herinneren!!
In het nieuwe schooljaar houden we de genomen Corona maatregelen nog even vast.  
We houden de binnenkomst van de kinderen in de ochtend en de middag op de Corona manier tot we zeker weten dat het verantwoord is om het weer terug te draaien naar de oude manier. Voor belangrijke mededelingen kunt u ons altijd via SchouderCom bereiken.
 
We wensen u een heerlijke zomervakantie toe en tot ziens op maandag 24 augustus!
 
Namens het team,
Jeannette van der Schans
Door de kinderen

Jake Q-music

 

ik ben op Q-music geweest. dat was echt heel leuk maar ook heel spannend.

ja maar dat is niet het enige. want mijn moeder en vader dachten over youtube!

ik wist daar echt helemaal niks van. maar toen op het laatst mocht ik het weten.

ze wouden er toch nog even over na denken.

dat snap ik wel. en ik vind het ook goed hoor. maar ik vond het wel leuk om te weten.

 

en toen op een dag mocht het. dat was echt heeeeeeeel leuk. maar aan de andere kant vond ik het ook spannend. heeeel erg spannend. en het eerste lietje was van Q-music. en dat lietje was van alan walker feded.

 

END

 

j


 

Afscheid juf Sandy

Ik vind het afscheidsfeestje leuk maar afscheid nemen van Juf Sandy vond ik niet zo leuk.Want ik vind het jammer dat weg is gegaan.We hebben ook een liedje gezongen ik kan wel een stukje schrijven hoe het liedje gaat:lied Juf Sandy.

Juf Sandy je gaat nu weg bij de vlindertuin voor ons is dat jammer en ons doet dat pijn want jouw aandacht waarmee jij ons vaak verblijdt willen wij liever liever liever liever voor altijd.En nog verder maar dat is te veel het liedje is van: Nick en Simon> Rossane.En het was best een leuk liedje ik kan niet al te veel schrijven dus daarom sluit ik af.

 

Groetjes Jealena.

 

j

Afscheid Juf Sandy

Vorige week dinsdag hebben we feestelijk afscheid genomen van Juf Sandy. Er was een goochelshow en een poffertjeskraam! Juf Sandy kwam in iedere klas langs om afscheid te nemen. Er zijn (zelfgeschreven) liedjes gezongen, er is toneel gespeeld, er zijn tekeningen en mooie knutselwerkjes gemaakt.. de kinderen hebben Juf Sandy echt in het zonnetje gezet!

 

 

goochelshow

 

bananen

 

poffertjes

 

gr5

 

gr5

 

gr3

Kamp groep 8

Hi wij zijn groep 8,

 

Wij gaan over het kamp praten. Ondanks dat door corona ons geplande kamp niet door kon gaan, hebben we toch een super leuk kamp gehad.

Het was maar 1 nachtje, maar dat is beter dan niks!

Het leukste vonden wij dat we niet wisten wat we gingen doen. We moesten slaapspullen , fiets en goede zin meenemen. We kwamen om 9.00 uur op school en fietsten toen naar het bos (Haanwijk). Daar hebben we bosspelletjes gedaan (verstoppertje, balspelletjes). Daarna gingen we picknicken in een soort speeltuin. Toen weer op de fiets naar school om wat te drinken en te rusten. Weer op de fiets naar het rugbyveld. Daar hebben we bubbelvoetbal gespeeld en pijl-en boog geschoten. We kregen er ook een lekker ijsje. Daarna terug naar school om de slaapplekken in te richten. Lekkere gezonde frietjes en een snack gegeten. Toen oefenen voor de bonte avond. Het was heel leuk! Vooral de act van de juffen! Ze gingen mensen nat maken. Daarna de vossenjacht met veel juffen. De ene juf zat in het kanaal voor school in een boot, de ander serveerde thee en liet ons schrikken. Toen was het tijd om in het donker op school te lasergamen. Dat vond iedereen echt heel leuk!! Juf Marinda deed ook mee en was best goed.

Ook hebben we 's avonds het beroemde weerwolvenspel gespeeld. Toen gingen we naar onze slaapplek. Niet slapen was het motto!!!! Dat was goed te merken.

De volgende ochtend was iedereen zo moe. Toch hebben we nog ochtendbootcamp gedaan en lekker ontbeten met een gekookt eitje en warme broodjes.

Daarna hebben de juffen nog afscheid genomen van onze ouders en ging iedereen moe maar tevreden naar huis! Het was iets dat we niet snel meer vergeten!

 

Groetjes groep 8

 

gr8

gr8

 

gr8

Overvliegen en stoeltje passen

Donderdag 2 juli was een grote dag voor de kleuters! Het overvliegen èn het stoeltje passen in de nieuwe groep stonden op het programma. De groep 2 kinderen zijn allemaal fijn overgevlogen naar groep 3.

In de middag is de hele school doorgeschoven naar de nieuwe leerkracht en de nieuwe klas. Ook dit was erg geslaagd. We weten nu allemaal hoe onze nieuwe klas eruit ziet zodat we na de zomervakantie een goede start kunnen maken!

 

gr3

 

gr3

 

gr3

 

 

 

 

Waterspelletjes en springkussen

In week 26 hebben we super leuke waterspelletjes gedaan! Gelukkig voor de juffen was er ook een 'droge zone'...

 

water

 

Dit jaar konden we niet afsluiten met 'apenkooien', dus heeft juf Nicole deze week voor maandag en donderdag super gave springkussens geregeld! 

 

 

spring

Natuur hulp gezocht!
Als groene school hebben we veel aandacht voor natuur en milieu-educatie.
Voor deze natuur activiteiten kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. 
Te denken valt aan ondersteuning van het onderhoud bij de natuurtuin, Klup Up activiteiten enz. 
Nieuwe ideeën zijn ook altijd welkom.
Bent u of kent u iemand die hier graag een steentje aan bij wil dragen dan horen we dat graag.
Mail het ons of stuur een bericht via Schoudercom naar Ria van Kuijk
r.vankuijk@kcdevlindertuin.nl
Informatieavond / informatie inloop

De informatieavond kan helaas volgend schooljaar niet doorgaan vanwege de Corona maatregelen in de vorm die we allemaal gewend zijn. Met alle ouders tegelijkertijd in de school kunnen we de 1.5 meter afstand niet waarborgen.

Wij hebben daarom voor een leuke alternatieve vorm gekozen waar we mogelijk de komende jaren ook mee verder kunnen.

In de groepen 1 en 2 draaien we al een aantal jaar een succesvol programma ‘de spelinloop’. 

 

Wat is de spelinloop?

 

Ouders mogen een kijkje komen nemen in de groep tijdens het circuit. Ouders kunnen zich inschrijven (max 5 ouders per dag) om in de week van de spelinloop mee te komen kijken en om mee te doen met activiteiten van zijn/haar kind in de groep.

 

We hebben hele goede ervaringen met de spelinloop. Deze vorm willen we gaan gebruiken in de hele school als vervanger van de informatieavond.

We noemen het komend jaar de informatie inloop. In de groepen 1 t/m 8 mogen ouders een stukje van het ochtendprogramma in de praktijk zien, met activiteiten die in deze groepen plaatsvinden. 

 

De informatie inloop willen we laten plaatsvinden in de week van 9 t/m 13 november maandag t/m donderdag tussen 8:30 uur t/m 9.15 uur en vrijdag van 13.15 uur t/m 14.00 uur

Voor de herfstvakantie kunt u zich hiervoor inschrijven. 

 

We hopen dat met dit alternatief voor de informatieavond we u toch mee kunnen nemen in onze dagelijkse praktijk.

Digitale DIA Toetsen
Naast de bekende eindtoets in groep 8, volgen we onze leerlingen en ons onderwijs met toetsen die we twee keer per jaar afnemen. Zo zien we hoe onze leerlingen zich ontwikkelen en waar zij extra ondersteuning of uitdaging nodig hebben èn kunnen wij ons onderwijs daarop afstemmen. 
Naast de bekende toetsen van Cito zijn er ook andere door het ministerie goedgekeurde toets aanbieders van eindtoetsen en volgtoetsen. Een paar jaar geleden hebben we u geïnformeerd over de keuze die we gemaakt hebben om de DIA toetsen af te nemen.
Onze leerlingen van groep 8 maken al een paar jaar de eindtoets van DIA toetsen. We hebben met het afnemen van de digitale eindtoets goede ervaringen. De volgtoetsen van DIA worden ook digitaal afgenomen en zijn adaptief. Deze volgtoetsen bieden ons meer mogelijkheden om analyses te maken en meer zicht te krijgen op sterke punten en ontwikkelpunten van de individuele leerling en zo ons onderwijs goed af te stemmen. In de groepen 5 tot en met 8 werken we al met deze toetsen en zijn de resultaten toegevoegd aan het rapport. In de groepen 3 en 4 hebben we aan het eind van dit schooljaar al de spelling- en woordenschattoetsen van DIA afgenomen, volgend schooljaar gaan wij alle toetsen van DIA gebruiken.
 
In de bijlage leest u meer over deze DIA toetsen.
VakantieBieb

De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books én luisterboeken. Voor jong en oud! De gratis VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.


In de app staan e-books zoals SuperDolfje van Paul van Loon en Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt. Zo zijn er leuke boeken voor kinderen uit groep 3, maar ook spannende boeken voor tieners en prachtige romans voor volwassenen. 

 

De VakantieBieb is een leuke en gemakkelijke manier om leerlingen te stimuleren te blijven lezen, ook in de vakantie. Blijven lezen is belangrijk, want dit helpt een terugval van het leesniveau voorkomen!

De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store, ook als u geen lid bent van de bubliotheek! Van 1 juli tot en met 31 augustus. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl

 

Extra: winactie voor de jeugd!

Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen op vakantiebieb.nl/win laten weten welk boek in de VakantieBieb hun favoriet is. Ze maken dan kans op een Beats Solo Pro koptelefoon.

 

Jeugdbibliotheek.nl

Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books en luisterboeken in de VakantieBieb nog veel meer e-books en luisterboeken lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.

 

bieb

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450