Inloggen

KC de Vlindertuin

preview
Nieuwsbrief 2020-2021 nr. 1
Nieuws vanuit de directie

Nieuws vanuit de directie

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Vijf schoolweken zijn alweer voorbij. Covid-19 zorgt er nog steeds voor dat we elkaar niet veel ontmoeten en op afstand contact moeten hebben. Als team zouden we dit ook graag anders zien en voor mij als nieuwe directeur is het lastig om zo elkaar te leren kennen. Nu corona weer gaat toenemen moeten we nog alerter zijn en de 1,5 meter aanhouden. Mocht het op school leiden tot uitval van leerkrachten, is het fijn als u alvast voorbereid bent op alternatieve opvang voor uw kind(eren). We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is.

 

Als nieuwe directeur is het prettig om via SchouderCom berichten te ontvangen en zo contact te hebben. Neem daarnaast gerust telefonisch contact met mij op, mocht u daar behoefte aan hebben. 

 

Alle leerkrachten en kinderen zijn weer een beetje aan elkaar gewend. Het is hier en daar anders dan anders, mede door de periode van thuiswerken en de zomervakantie, merken we dat de kinderen meer tijd nodig hebben om te wennen.  

Groep 8 is gestart met meneer Gian omdat juf Marie-José een operatie aan haar voet heeft ondergaan. Gelukkig is ze hiervan hersteld en is ze sinds vorige week helemaal terug.

Juf Kaylee geniet nog van haar zwangerschapsverlof en is al een keer met kleine Guusje op school geweest. In november zal juf Kaylee haar werkzaamheden weer oppakken. 

Juf Marijke werkt voorlopig vanuit huis, hiervoor is vervanging ingezet. 

 

U heeft via de leerkracht een informatieboekje gekregen waarin u veel informatie over de groep kunt lezen. Meer informatie krijgt u in de kennismakingsgesprekken, u ontvangt binnenkort een uitnodiging voor een digitaal overleg. 

 

Deze week worden op de website een aantal aanpassingen gedaan omdat namen en emailadressen niet meer kloppen. Enkele documenten worden aangepast en de jaarkalender en de nieuwe versie van de schoolgids worden geplaatst. 

 

De herfst laat zich al goed zien, blaadjes verkleuren, het weer verandert en verkoudheden nemen al toe. Pas goed op jezelf, op elkaar en BLIJF GEZOND!

 

Met vriendelijke groet,

Karin Pijnenburg

Directeur KC de Vlindertuin

 

 

 

 

 

Nieuwe leerlingen

 

Na de zomervakantie zijn de volgende kinderen gestart op de Vlindertuin.

 

In groep 3A Delicha en groep 3B Mira, bij de Appels: Max - Jesse - Jaylin - Beau - Sara, bij de Bananen: Noah - Jaylynn en bij de Citroenen: Mark - Dyon - Esmée - Mike - Tobias - Ava - Joud

Wij wensen jullie allemaal een fijne tijd op de Vlindertuin!

 

De 200ste leerling 

op de Vlindertuin ...........

 

200    b

 

 

Door de kinderen

Iedere nieuwsbrief vragen we de kinderen om iets leuks, leerzaams of spannends te delen. Alle klassen komen gedurende het jaar aan bod. Groep 4 mag het spits afbijten! 

 

Een verslagje met tekeningen van groep 4 door Tijmen, Jessie, Casper en Jens:

 

 

1

 

2

3

4

 

Informatie houding - W-zit

Graag willen we u meer informatie geven over de zogenoemde 'W-zit'.

 

Sommige kinderen zitten graag in een W-zit. Dit is echter niet zo goed voor de ontwikkeling. Dit kan namelijk effect hebben op de korte termijn maar ook op de lange termijn. Er wordt daarom geadviseerd om kinderen vanaf 2 jaar, de w-zit actief af te leren.

Bij de W-zit loopt een kind het risico dat spieren in het bovenlichaam zich niet goed kunnen ontwikkelen. Hierdoor kunnen er later rug-, voet- en heupklachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan naar binnen gedraaide voeten. Ook krijgen ze zo minder stabiliteit dan ze nodig hebben voor motorische vaardigheden zoals springen en lopen. Daarnaast zorgt het voor strakke spieren in de benen, heupen en enkels. 

 

 

W-zit dreumes

 

Meer informatie en tips hoe u uw kind hierbij kan begeleiden, kunt u vinden op: 

 

https://kinderfysio4denbosch.nl/waarom-is-w-zithouding-slecht/

https://www.oudersvannu.nl/nieuws/wat-is-er-slecht-aan-de-w-zit-houding/

Materialen gezocht
Beste ouders,
 
In de bovenbouw werken we tijdens de handvaardigheidslessen met verschillende materialen.
Misschien heeft u thuis nog materialen liggen die u niet meer gebruikt maar voor ons nog heel bruikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan; verschillende soorten hout (triplex, latten,....),  installatiedraad, brei/ borduurgaren, kurken enz.
Heeft u nog iets liggen dan horen wij dat graag.
U kunt een bericht via SchouderCom sturen aan Will van der Steen of Ria van Kuijk
 
image.png
IJsje!

Op de eerste schooldag werden ALLE KINDEREN verwend met een lekker ijsje! Dankje wel Oudercommissie!

 

ijsje

Rectificatie schoolkalender

Helaas is er een foutje geslopen in de schoolkalender. Op de schoolkalender staat aangegeven dat de kleuters op dinsdag 13 oktober naar de Babelvoorstelling gaan. Zij gaan 10 maart naar de Babelvoorstelling.

 

Groep 3 en 4 gaan 13 oktober naar de Babelvoorstelling in de Verkadefabriek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basisschool de Vlindertuin - Jac. van Looystraat 5 - 5216 SB - 's Hertogenbosch - Tel: 073-8511450